top of page

A nagy lánybúcsú kalauz – Tippek és tanácsok menyasszonyoknak és barátnőknek

Hamarosan elérkezik a nagy nap, előtte azonban meg kell adnod a módját, hogy méltóképp mondj búcsút hajadon életednek.

A szervezés – hogyan fogjunk neki?

Fontos, hogy a lánybúcsút legalább 1-2 héttel az esküvő előtt tartsátok, hogy kipihenhessétek a fáradalmakat és a másnaposságot.

Ne terheld magad a szervezéssel, elég az esküvői előkészületekkel törődnöd! Gyűjtsd magad köré a legjobb barátnőid, és vázold fel az igényeket: hány fővel szeretnéd megosztani az örömöt, milyen jellegű ünneplésre vágysz és hol? Ha adsz nekik támpontot és előre tisztázzátok, meddig mehettek el, biztos lehetsz benne, hogy a csajok olyan bulit szerveznek neked, amilyenről álmodtál!

A szórakozóhelyeken, sőt, még az utcákat járva is poénos és menyasszonyt-próbáló feladatokkal találhatod szemben magad, de ne feledd: ezen az estén azt fogjátok csinálni, amit te szeretnél, nem érdemes tehát azon stresszelned, hogy mit szólnak majd a barátnőid. Bárhová is mentek, 10-15 főnél nagyobb társaságot nem érdemes összehívni, hiszen ennél több embert nagyon nehéz együtt tartani. Ugye te sem szeretnéd, ha a lánybúcsúd a társaság többi tagjának keresgéléséről szólna?

Menyasszonyok

Találd meg a helyed!

A helyszín kiválasztásánál a legfontosabb, hogy ne érezd feszélyezve magad ott, ahova mentek, mivel a cél az, hogy egy felejthetetlen estével vehess búcsút lányságodtól. Ha olyan helyet és elfoglaltságot keresel, ami illik a személyiségedhez és az érdeklődési körödhöz is, még maradandóbb élményekre tehetsz szert, hiszen akkor érezzük magunkat a legjobban, ha azt csináljuk, amit szeretünk, nemde? Alábbi, személyiségjegyekre szabott ötleteink között mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. Te melyik típusba tartozol?

A pörgős

Ragadjatok poharat, majd irány a legmenőbb éjszakai szórakozóhely, ahol kifulladásig táncolhattok! Jó móka, ha kipróbáltok minden extrém nevű koktélt az itallapról… de ne éhgyomorra! Mielőtt belevetnétek magatokat a bulizásba, látogassatok el egy étterembe vagy cukrászdába, és kóstoljátok meg a különlegességeket! Ha pedig inkább sportos típus vagy, menjetek el úszni valahova, vagy űzzetek valamilyen extrém sportot!

A nyugis

Idegenkedsz a zsúfolt kluboktól és bároktól? Valami könnyedebb, pihentető programra vágysz? Ideje feltölteni a pezsgő és csoki készleteket, előásni a legromantikusabb filmeket, és bekészíteni egy csomag papír zsebkendőt! Még jobb, ha az estét egy kis házi wellnessezéssel is feldobjátok: legjobb barátnőid biztosan szívesen kényeztetnek különböző arc –és hajpakolásokkal, csak úgy, mint tinédzserként!

A zeneimádó

Egész évben, de nyáron különösen hatalmas a kínálat a szabadtéri koncerteket és utcazene fesztiválokat illetően. Hol is tombolhatnál nagyobbat, mint a kedvenc zenekarod fellépésén? Ezen az estén ráadásul tuti több esélyed lesz számot kérni, vagy megszerezni a gitáros srác pengetőjét. Ha pedig nem riadsz vissza tőle, menjetek el egy karaoke-bárba – még izgalmasabb lesz, ha a dalokat a barátnőid választják neked!

A tanulékony

Újdonsült feleségként nem árt, ha birtokában vagy néhány extra képességnek. Ha hajt a tudásszomj, miért ne sajátíthatnád el őket pont a lánybúcsúdon, akár egy masszás –vagy épp főzőtanfolyam keretein belül? Bizonyos workshopokon (pl. varrás) akár a saját fehérneműdet vagy parfümödet is elkészítheted, melyeket aztán bátran viselhetsz az esküvődön. A hatás nem marad el!

A bevállalós

Ha beleférnek az arcpirító programok, befizethettek egy burlesque show-ra, esetleg egy-két chippendale fiút is rendelhettek… mivel ez a lánybúcsúd, talán egy kis extra figyelmet is kapsz majd, de ne feledd: mindent a szemnek, semmit a kéznek! Akár sztriptíz -vagy rúdtánc órára is mehettek, mely amellett, hogy sok nevetést ígér, nagyon hasznos lehet a lánybúcsú után is… például a nászéjszakán!

Barátnők

Mit tegyünk, és mit ne?

A lánybúcsú meghívott vendégeiként a szervezés legnagyobb része rátok hárul, így fontos tudnotok, hogy ezen az estén nem történhet semmi olyan, amit a menyasszony nem szeretne. Ismeritek őt, az ízlését, az érdeklődését, ezért ne alázzátok meg és ne erőltessetek rá olyan dolgokat, amikhez nem fűlik a foga. Ha egy-egy kiszabott feladat nem tetszik neki, ne kötelezzétek rá, inkább találjatok ki valami mást. Ha az ara visszafogottabb, ne vigyétek túlzásba a fallikus szimbólumok használatát, mert attól csak zavarban érzi majd magát. Ezért is érdemes egyeztetnetek vele már az elején arról, hogy mi az elképzelése, és mi az, ami már nem fér bele egy lánybúcsúba, hiszen így elkerülhetitek a kellemetlen szituációkat. Képzeljétek magatokat a menyasszony helyébe, mintha csak magatoknak szerveznétek bulit – máris nehezebb mellényúlni! Ne feledjétek: a cél, hogy barátnőtök feltöltődve, pozitív emlékekkel hagyja maga mögött lányságát.

Az alkohol kényes kérdés, a hatása alatt pedig sok olyan dolog történhet, amit másnap nem biztos, hogy hallani szeretnénk. Ezért ha isztok, mindig legyen valaki a menyasszonnyal, aki kimentheti őt a nemkívánatos szituációkból!

Ajándékozz!

A lánybúcsún hagyomány, hogy az ara hasznos és vicces ajándékokat kap a résztvevőktől. Ezek lehetnek jelmezek, vagy egy egyedi póló, amit az este során viselhet, egy különleges formatorta, szexi fehérnemű, egyedi fakanál készlet és kötény a konyhába… A lehetőségeknek csak a fantáziátok szabhat határt, de nem kell feltétlenül drága ajándékokban gondolkoznotok, hiszen egy kézzel készített tárgynak is ugyanúgy örül a menyasszony, ha nem jobban. Egy teleírt fotóalbumnál, egyedi, általatok összeállított szakácskönyvnél vagy házassági kalauznál nincs is kedvesebb és személyesebb ajándék!

Nagyon sokan választják alternatív vendégkönyveimet ajándékba a menyasszonynak, ezzel tuti nem fogtok mellé!



Leánybúcsú party
Leánybúcsú party

Leánybúcsú party
Leánybúcsú party

Jelenlegi poszt

További tartalom

Keresőcímkék

Kövesd be oldalaimat

bottom of page