top of page

Pirosbetűs napok az esküvőnMinden készen áll a nagy napra. Aprólékosan megterveztél minden apró részletet, a székmasni színétől, a ruhádhoz illő körömlakkok. Nem is lehetne ennél tökéletesebb. És ekkor, megérzed azt az össze nem téveszthető érzést hastájékon, és egy szempillantás alatt minden a darabjaira hullik. Érzed, hogy itt a menstruáció éppen az esküvőd napján.

Mi lesz, ha az esküvő napján jön meg?

Mielőtt a pánik eluralkodna rajtad, állj meg, és nyugodj meg egy kicsit. Nincs itt a világvége, minden hónapban túléled, miért lenne ez most más?

Ha pont a lagzi napján érkezik az áldás, akkor nincs mit tenni, így kell túlélni a nagy napot. Nem a legkellemesebb, de ebben az esetben is vannak lehetőségek, amelyekkel komfortosabban érezheted magad.

1. Intim kehely (tölcsér)

100%-ban hipoallergén, orvosi szilikonból készülő eszköz, ami működésében leginkább a tamponhoz hasonlítható. Az intim kelyhet is a hüvelybe kell helyezni, ahol a hüvely falához tapadva, szivárgásmentesen végzi a dolgát. A tampon kapacitásához képest jóval többet bír, akár 12 órán keresztül is bent maradhat, így nem kell állandóan a mosdóba rohangálni. Gyógyszertárakban, drogériákban, online könnyen beszerezhető.

2. Menstruációs bugyi

Ez nem az a szexi fehérnemű, amit a menyasszonyi ruha alá elképzeltél, de szerintem ez most másodlagos. A lényeg, hogy segít megakadályozni a baleseteket, és növeli a biztonságérzetedet. A kényes területeken extra erősítéssel rendelkezik, illetve egy anyagból készült betét is található benne.

Ha erre nem szeretnél költeni, akkor egyszerűen vegyél fel két bugyit, és a probléma megoldva.

2. Vészcsomag

Állíts össze egy kis csomagot, ami minden szükséges dolgot tartalmaz, és legyen egész nap a kezed ügyébe. Tedd be a mosdóba, vagy bízd rá valakire a közeledben. És mi legyen benne? Fájdalomcsillapító, betét, tampon, extra bugyi, intim törlőkendő.

3. Megfigyelő

Mindent megettél a balesetek elkerülésére, de mint tudjuk, a kisördög sosem alszik. A biztonság kedvéért kérj meg valakit (édesanyád, tanúd), hogy időnként figyeljék a menyasszonyi ruhádat.

Amennyiben pontosan vezeted a menstruációs ciklusaidat, akkor némi rafinériával előrébb hozhatod, vagy eltolhatod néhány nappal, hogy az esküvő napján ne ezzel kelljen foglalkoznod. Ehhez hoztam néhány ötletet.

Menzesz előrébb hozatala, avagy essünk túl rajta az esküvő előtt

  • Fogamzásgátló tabletta

A 7 napos szünetet lerövidítheted 4-5 napra, így máris nyertél 2 napot.

  • Forró fürdő

Vérbőséget okoz, ami elősegíti a vérzés megindulását.

  • Vörösbor

Napi 1-2 dl, és a gondok eltűnnek.

  • Edzés, torna

A hagyományos testedzés is segíthet, de kifejezetten a női intim problémákra kidolgozott AVIVA módszer még hatásosabb lehet.

  • Gyógyteák

Rozmaring, petrezselyem, gyömbér. Az ezekből készült teák jótékonyan hatnak a menstruációra.

Rozmaring tea (napi 1 csésze): 1 teáskanál rozmaring levél, 4 dl forró víz

  • Szex

A nemi közösülés növeli a véráramlást, és ellazítja a hüvelyt.

Menstruáció késleltetése, avagy majd a nagy nap után megjöhet

  • Citromlé

Azt hiszem, nem kell bemutatni, ezt a módszert mindenki ismeri. A vérzés kezdete előtt 4-5 nappal érdemes elkezdeni a kívánt hatás eléréséhez.

  • C-vitamin

Nagy dózisban (napi 2-3000 mg) kell fogyasztani.

  • Fogamzásgátló tabletta

A 21. nap lejárta után, a kívánt idővel tovább kell szedni.

  • Progeszteron tartalmú készítmények

A megemelkedett progeszteron szint megakadályozza a menstruáció kialakulását. A tabletta abbahagyása után 3-5 napon belül megindul a vérzés. Vényköteles megoldás, és csak ritkán alkalmazható.

Comments


Jelenlegi poszt

További tartalom

Keresőcímkék

Kövesd be oldalaimat

bottom of page